Font: ccma.cat
image_pdfimage_print

Aquest divendres a la tarda, el servei de premsa del Parlament Europeu ha comunicat la decisió del seu president de cancel·lar la conferència sobre la situació a Catalunya prevista per a dilluns a Brussel·les, que havia de comptar amb la presència del president Puigdemont i el president Torra.

Representants polítics espanyols van exercir pressió sobre el president del Parlament Europeu per prohibir la conferència, i formalment uns suposats “motius de seguretat” han servit com a excusa perquè finalment la conferència no es faci a la institució que presideix, busca així reduir el descontentament de PP, PSOE i Cs.

Tres eurodiputats espanyols van formalitzar el moviment de pressió envers Antonio Tajani amb una carta escrita ahir mateix, 14 de febrer de 2018. El portaveu del PP al Parlament Europeu, González Pons, fins i tot va amenaçar amb l’arrest de Carles Puigdemont a les instal·lacions del Parlament per part de forces policials espanyoles.

Publicitat
Publicitat

Casualment, els serveis de seguretat de la institució han arribat a la conclusió avui mateix que aquest esdeveniment plantejava una “amenaça d’alt risc”.

El professor de Política de la Universitat de Hèlsinki, Teivo Teivainen, ha recordat en una piulada que van tenir la visita del president Puigdemont a la Universitat de Hèlsinki sense cap problema i ofereix els seus serveis de seguretat si el Parlament Europeu necessita ajuda.

L’ANC, com a organització europea de la societat civil que promou el dret a l’autodeterminació de Catalunya, per via pacífica i no violenta, demana al Sr. Tajani que es respecti la llibertat de reunió i la llibertat d’expressió al Parlament Europeu.

Aleix Sarri, Coordinador d’Afers Internacionals del president Torra, ha confirmat també mitjançant Twitter, que “Dilluns hi haurà conferència i serà a Brussel·les”.

Així mateix, el sociòleg Salvador Cardús ha afirmat que “la prohibició encara aconseguirà més impacte del que hauria fet la conferència, i de passada ens proporcionarà més simpaties”.

El missatge original del servei de premsa de l’EP d’aquest divendres:
https://twitter.com/catalannews/status/1096416389898952705