image_pdfimage_print

Agents de la Policia Nacional han detingut aquest matí l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP, i un membre del CDR. Se’ls acusa d’un delicte de desordres públics, però l’advocat Benet Salellas ha denunciat que no els han informat de quins fets es refereixen. El mateix Salellas ha denunciat també que la Policia Nacional li ha negat l’entrada a comissaria per parlar català, en el que suposa un cas flagrant de discriminació lingüística.

La detenció s’ha fet sense citació prèvia, que seria el procediment habitual en aquest cas, en el que sembla una operació d’escarment a dos dels alcaldes la CUP més combatius. Recordem que a Verges, després del primer d’octubre amb la resistència heroica del municipi que no van deixar passar els cossos policials espanyols, uns “desconeguts” van punxar totes les rodes dels cotxes, actes que va denunciar el mateix alcalde. D’aquest fet, la fiscalia espanyola va iniciar un procediment contra l’alcalde per delicte d’odi.

El president Puigdemont ja ha expressat el seu suport als alcaldes i la CUP ha cridat a concentrar-se davant la comissaria on estan retinguts els dos alcaldes i el membre del CDR.

Publicitat
Publicitat