Moment de l'acte de fundació de l'Assemblea Veneta | Marc Gafarot
Moment de l'acte de fundació de l'Assemblea Veneta
image_pdfimage_print

El proppassat cap de setmana a la localitat vèneta de Limena –Pàdua- es constituí l’Assemblea Veneta un moviment que reagrupa els principals partits i organitzacions independentistes d’aquest territori i que té com a objectiu avançar vers la independència d’aquest territori, avui regió amb certes competències legislatives a Itàlia.

L’Assemblea Vèneta pren com a referència el cas català i molt concretament s’inspira en els valors i la tasca de l’Assemblea Nacional Catalana –ANC- en relació a la seva lluita cívica en favor de la independència de Catalunya. L’expert en relacions internacionals Marc Gafarot es traslladà al Vènet on assistí als diferents actes programats en qualitat de representant de l’ANC i com a bon coneixedor de la realitat nacional Vèneta i d’Itàlia. Marc Gafarot fou un dels ponents convidats, entre els quals hi eren presents professors universitaris, empresaris i representants polítics i socials, en la seva intervenció destacà que “moltes coses s’estan movent a Europa, i molt concretament a Catalunya o també al Vènet, on ahir l’independentisme era quasi inexistent i avui comença a ocupar un espai cada cop més rellevant a l’escena política”. En aquest sentit, Gafarot valorà molt positivament la iniciativa de crear l’assemblea Vèneta, com un espai no partidista, transversal i marcadament independentista, manifestant que “el Vènet, hereu de la Repúlica Sereníssima onze segles estat independent serà el que vulguin llurs habitants i malfieu-vos dels cants de sirena de reformes constitucionals o federalismes que l’únic que persegueixen serà la vostra divisió. Un fet que coneixem molt bé a Catalunya”, va etzibar el representant català.

Durant l’acte fundacional d’Assemblea Veneta es desplegà una pancarta recordant els presos polítics catalans i, val a dir, que tots els ponents varen criticar durament l’actitud de l’Estat espanyol respecte a Catalunya.

Publicitat
Fotografia de família al final de l'acte de fundació de l'Assemblea Veneta
Fotografia de família al final de l’acte de fundació de l’Assemblea Veneta