image_pdfimage_print

El proppassat dimarts al vespre, al Teatre del Col·legi Maristes de Lleida, més de 400 persones van assistir a l’acte de Primàries Lleida, amb un èxit rotund de convocatòria. La conferència va comptar amb un cartell de luxe, on destacaven Aamer Anwar, l’advocat escocès de Clara Ponsatí, i Anna Arqué, de primàries Barcelona i d’ICEC, presentats per Àngels Cabasès, entre altres ponents.

Les Primàries a Lleida tenen per objectiu la consecució d’una candidatura independentista unitària que pugui assolir la Paeria, actualment en mans unionistes. L’èxit de participació del dimarts i el bon ritme d’inscripcions al registre de votants (web) auguren un bon futur per al projecte.

Entre les paraules d’Aamer Anwar podem destacar que “les Primàries són una oportunitat per mobilitzar la força i la il·lusió que s’ha viscut amb la gent als carrers de Catalunya a l’octubre i que sembla que s’ha perdut”. A més, segons l’advocat “la força de la gent, demostrada el primer d’octubre, demostra que esteu preparats per assolir la independència. No us deixeu enganyar per l’Estat espanyol que sols intentar diluir aquesta força en el temps”. També va advertir que “als dirigents europeus no els importa gens la llibertat o independència de Catalunya, no fins que els catalans demostrin que realment la volen”. Va afirmar que “esperar a les sentències és fer que renunciï a la independència tota una generació. Teniu la majoria al parlament, cal que els vostres líders tinguin una estratègia, cal que utilitzin el poder de la gent”. I va cloure dient que “les Primàries són una eina perfecta per pressionar els dirigents, que vegin que el poble es pot organitzar, que s’està autoconvocant per fer-los fora de les seves cadires i fer la independència”.

Publicitat
Publicitat

Podeu veure un fragment de la seva intervenció aquí.

Per la seva banda, Anna Arqué va apuntar que “les Primàries de Catalunya les fem per guanyar. Calen municipis governats per gent que tingui clar que el país vol la independència, preparada per materialitzar-la quan arribi el moment”. També va denunciar que “la gestió que fan els partits de govern de la victòria a les urnes el 21D és nefasta. Cal obeir al poble, complir el seu mandat, o marxar cap a casa. La independència la tenim guanyada, als carrers i a les institucions”. Va afegir que “cal exigir als nostres polítics que facin la independència o pleguin. Per fer ara la independència, cal canviar els homes i les dones que són al davant de les institucions” i va cloure dient que “cal demostrar que no tenen impunitat, que els compromisos electorals estan per complir-los. Feu-vos candidats a primàries, no ho dubteu. Cal que ens organitzem per demostrar la força que tenim”.

L’acte es va acabar amb una tancada ovació per parts dels assistents.