image_pdfimage_print

El passat dimecres l’eurodiputada holandesa Judith Sargentini del partit dels Verds, va presentar l’informe sobre la situació a Hongria, on denunciava l’autoritarisme del govern i la limitació o supressió de drets civils fonamentals.

Un periodista danès, talment com si aprofités que Sant Joan és a l’estiu, va preguntar explícitament si no caldria investigar també l’Estat espanyol per la seva corrupció i vulneració de drets fonamentals.

En aquest enllaç teniu els dos minuts i escaig que dura la pregunta i la resposta.

Publicitat
Publicitat

El periodista esmenta la profunda corrupció existent a Espanya, l’enorme pressió exercida als mitjans de comunicació i el fet que Espanya és l’únic membre de la UE que té presos polítics. Esmenta el fet que una desena de presoners polítics a Catalunya porten aproximadament un any tancats i no s’ha fet res, i una altra desena de polítics i artistes han hagut de marxar a l’estranger per evitar la presó. Acaba preguntant si un cop encarrilat al cas d’Hongria no li sembla que també caldria investigar el cas que esmenta.

La resposta de l’eurodiputada comença afirmant que efectivament a Europa tenim presos polítics. Cita el cas del seu excompany Raül Romeva ara a la presó. A la pregunta de si hi ha més països de la UE que calen ser investigats seriosament respon que sí. Després d’esmentar casos com Romania, Polònia i Eslovàquia per provar que la UE no defuig debats difícils acaba dient que no tots els casos són iguals, però que segueix de prop el cas espanyol, que fa poc va ser a Madrid i que realment espera que el nou govern espanyol actuarà de manera diferent a l’anterior.

També podeu veure la roda de premsa completa en aquest enllaç.