Roda de premsa del partit demòcrata presentant els resultats de la consulta sobre les Primàries Barcelona | Demòcrates de Catalunya
Roda de premsa del partit demòcrata presentant els resultats de la consulta sobre les Primàries Barcelona | Demòcrates de Catalunya
image_pdfimage_print

Els diputats al Parlament de Catalunya i portaveus polítics de Demòcrates, Toni Castellà i Titon Laïlla, juntament amb el regidor de Demòcrates a l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy, han comparegut aquest matí en roda de premsa.

Amb un cens total de 584 electors demòcrates a la ciutat de Barcelona, un 95,42% dels vots emesos ha votat que Demòcrates de Barcelona se sumi a la iniciativa Primàries.Barcelona, proposada per Jordi Graupera i Maria Vila. Els vots emesos han estat un total de 234 (un 40,1% del cens), els vots Sí, 223 (un 95,42% del total); els vots No han estat 7 (un 3,05%) i els vots en Blanc, 4 (un 1,53%). Castellà ha valorat positivament els resultats i proposa que es constitueixi una “Sindicatura Electoral independent, integrada majoritàriament per independents, per un representant de cada partit polític, entitats i de les candidatures ciutadanes”. En aquest sentit Castellà ha fet una crida a “PDeCAT, Junts per Catalunya, ERC i les CUP perquè se sumin al procés de primàries a Barcelona. Després de l’1 d’octubre no podem tractar les municipals com unes eleccions normals. La capital de Catalunya ha de tenir un alcalde o alcaldessa disposat a fer efectiu el mandat de l’1-O.”

Castellà també ha anunciat la participació de Demòcrates a la convenció de Primàries per la República, feta pública la setmana passada “L’objectiu és fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre per sobre d’estratègies de partit. Les eleccions municipals de 2019 són el primer pas per tenir el control del territori i fer efectiva la República”.

Publicitat
Publicitat

El diputat demòcrata ha continuat la roda de premsa afirmant: “el que realment interessa a Demòcrates és que el Govern implementi un full de ruta que respecti el mandat de l’1 d’octubre, i no la seva configuració. De fet Demòcrates ha rebutjat les contrapartides als cessaments patits fins que no es concreti un full de ruta republicà. Demòcrates ens centrarem en l’acció parlamentària”.

“Cal convocar amb urgència la mesa de partits i entitats sobiranistes. No es pot parlar de front comú si no fem la reconstrucció del full de ruta. Constatem amb preocupació que ara mateix no existeix una estratègia comuna de forces polítiques i entitats sobiranistes” ha afirmat Castellà.