Elisenda Paluzie explicant la situació de Catalunya a parlamentaris britànics | Assemblea Nacional Catalana
Elisenda Paluzie explicant la situació de Catalunya a parlamentaris britànics | Assemblea Nacional Catalana
image_pdfimage_print

La Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha iniciat avui una visita a terres britàniques per internacionalitzar el procés polític català. I ho ha fet reunint-se amb un grup de parlamentaris britànics que, constituïts en una comissió de treball i estudi, pretenen aprofundir vincles entre els dos territoris per fer un seguiment del conflicte català i mantenir-se informats de la situació a Catalunya.

El grup, anomenat APPG (All Party Parliamentary Group On Catalonia) des de la seva creació ha anat fent reunions i trobades per assegurar que el debat es fa de la manera més democràtica possible.

La reunió amb l’APPG d’avui s’ha dut a terme a Westminster, seu del Parlament britànic, i ha servit per intercanviar impressions sobre la situació dels presos i exiliats catalans, abordar els terminis de cada un dels processos i del judici que es durà a terme previsiblement a la tardor.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Paluzie ha tingut també l’oportunitat d’explicar l’ofensiva judicial anunciada aquesta setmana, en què Carles Puigdemont i els exconsellers exiliats han denunciat el jutge Pablo Llarena a la justícia belga i en demanen la recusació a Espanya.

D’altra banda, s’ha convidat al grup a assistir a la manifestació del pròxim 11 de setembre, malgrat no ser festiu a Anglaterra.

Fer un nou procés de Burgos

La trobada ha continuat després amb una presentació de la situació actual de Catalunya davant de membres del Parlament britànic, Lords, assessors parlamentaris i premsa internacional, a qui després Paluzie ha pogut atendre, d’entre els quals hi havia PressTv, Herald i The National.

Durant aquesta intervenció, Paluzie ha demanat que els judicis de la tardor esdevinguin un nou procés de Burgos, en referència al procés judicial que es va viure els darrers anys del franquisme que va convertir penes de mort en penes de presó degut a les grans mobilitzacions i ressò internacional. Així, Paluzie espera que durant el judici la societat civil es manifesti multitudinàriament en rebuig d’aquest judici polític i pugui atraure la solidaritat internacional amb la situació catalana. A la presentació també hi ha assistit Khalid Mahmood, ministre a l’ombra d’afers exteriors europeus del partit laborista, i persona de pes dins la formació.

Actes a Cambridge i Londres

A més d’aquesta trobada, Paluzie també participa en dos actes més. Un és aquest mateix dijous a la tarda. Visitarà Cambridge per fer una conferència sobre els reptes de futur de la independència de Catalunya. I demà, divendres, participarà en un debat a la Queen Mary University of London que aprofundirà sobre els fets d’octubre del 2017 i els possibles escenaris que s’obren a partir d’ara.