Font: Plataforma per la Llengua. El català, llengua comuna
image_pdfimage_print

Plataforma per la Llengua engega una campanya de gran abast davant el retrocés en l’ús de la llengua i els atacs rebuts els darrers 15 anys

L’eix discursiu de la campanya queda plasmat en el manifest ‘El català, llengua comuna’, que reivindica el paper del català com a eix vertebrador de la nostra societat. El text, que ja compta amb l’adhesió d’entitats com el Futbol Club Barcelona, Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Càritas, SOS Racisme, i els sindicats UGT, CCOO i la Intersindical.

El català és, ha estat i ha de continuar sent l’element de cohesió social a la societat catalana. El nostre país ha preservat històricament un gran consens social pel que fa a la llengua pròpia, procés iniciat en la Transició i amb el restabliment de les institucions del país en democràcia. Ara, davant els indicis que l’ús social de la llengua està perdent posicions, l’ONG del català, Plataforma per la Llengua, ha dissenyat una campanya de comunicació i sensibilització que pretén posar de manifest la importància de no fer un pas enrere. Per això, a través del web www.llenguacomuna.cat es podran veure una sèrie d’entrevistes en vídeo que contraposen els testimonis de 14 personalitats de la política, la cultura, els mitjans de comunicació i la societat civil en general. Quasi una quinzena de noms, escollits d’entre molts altres possibles i disposats a col·laborar, que no van tenir el català com a primera llengua però que l’han adoptat, el comparteixen i n’impulsen l’ús.

Aquests testimonis, d’ideologies i procedències diverses, són l’expresident de la Generalitat de Catalunya, José Montilla; el diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello; l’activista i polític Albano Dante Fachín; l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; la ballarina Sol Picó; la religiosa sor Lucia Caram; la periodista Lídia Heredia; el cantant Santi Balmes; l’actriu i cantant Elena Gadel; l’actriu i cantant Dolo Beltrán; l’actor Lluís Marco; l’arquitecta Benedetta Tagliabue, i l’actriu Clara Segura.

Publicitat
Publicitat