image_pdfimage_print

Com si es tractés d’una resposta a la recent sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg, l’Estat espanyol ha llançat una nova ofensiva judicial i policial contra la Generalitat i Òmnium Cultural.

En el cas de la Generalitat, han fins i tot entrat al Palau per escorcollar l’oficina del Secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Antoni Molons, al qual, a més, l’han obligat a ser-hi present. Buscaven informació sobre el finançament públic de l’1-O. Posteriorment, Molons ha estat traslladat a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia i més tard deixat anar amb càrrecs.

 “Diem prou a la repressió i persecució d’idees. No ens aturarem!

Publicitat
Publicitat

Per la seva banda, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, acusa l’Estat espanyol de voler criminalitzar l’entitat i assegura que l’escorcoll que s’ha fet durant el dia d’avui, el segon en menys de dos mesos, és un exemple de persecució política. Davant d’això, Mauri adverteix que l’entitat no farà un pas enrere: “Diem prou a la repressió i persecució d’idees. Davant la repressió, no ens aturarem”, ha etzibat. “Fem d’aquests atacs, d’aquesta retallada de drets i llibertats una palanca de canvi per aconseguir el país just i lliure que necessitem”, ha afegit.

“Que ningú tingui cap dubte, ni avui ni mai, del compromís d’Òmnium amb Catalunya. Pretenen que callem, que abandonem i ens rendim. I no saben que el nostre compromís amb el país i la seva gent és insubornable. No ens quedarem quiets davant aquesta onada de repressió”, ha afirmat durant la concentració en suport de l’entitat a Barcelona en la qual hi han participat diverses entitats, partits i institucions.

“Estem davant d’una clara persecució política que vol criminalitzar Òmnium Cultural. Les nostres idees molesten però que sàpiguen que a la seu d’Òmnium només hi trobaran més de cinquanta anys treballant per la llengua, la cultura i la cohesió”, ha afegit.

“Diem prou a la repressió i a la persecució d’idees. Per molts atacs que rebem, seguirem fidels als nostres principis”, he reiterat Mauri.

El vicepresident d’Òmnium ha tornat a exigir la llibertat dels presos polítics i ha demanat que els exiliats puguin tornar a casa en llibertat. “Si ens ataquen a un, ens ataquen a tots. I fins que tots ells i totes elles no tornin a casa i segueixin privats de llibertat, els drets i llibertats de bona part de la ciutadania de Catalunya seguiran segrestats per aquest estat demofòbic que només entén la repressió com a forma de comportar-se”, ha reiterat.

Pel que fa a l’objecte de l’escorcoll, Mauri ha insistit que “no trobaran cap indici de malversació pública perquè, tot i que a alguns els pugui costar d’entendre, som una entitat que ens financem amb les quotes dels nostres més de 100.000 socis i sòcies i no rebem cap euro de finançament públic de la Generalitat”. “A la seu d’Òmnium Cultural només hi trobaran més de 50 anys treballant per la llengua, la cultura i la cohesió social”, ha exclamat.