image_pdfimage_print

En un ple que va ser seguit de forma molt intensa, no només a dins de l’ajuntament, sinó també al carrer i per les xarxes socials, ahir, el Ple municipal va aprovar el canvi de nom de la plaça Constitució pel de Plaça de l’1 d’Octubre del 2017. La moció es va aprovar amb 18 vots a favor i 7 en contra. Va ser presentada pel grup de CiU en nom també d’ERC i de la CUP. Es materialitza en l’àmbit institucional d’aquesta manera una iniciativa sorgida als carrers en homenatge a les persones que ho van fer possible.

Durant el debat previ, la batllessa Marta Madrenas va afirmar que  “el canvi de nom de plaça Constitució a plaça 1 d’Octubre és un acte de dignitat i coratge”  i va afegir, adreçant-se als grups de l’oposició que “Constitució no és igual a democràcia, això és el que no han entès vostès”, per reblar, “la democràcia no entén de moderació, o s’és radicalment demòcrata o no se n’és, i quan es conculquen drets fonamentals, vostès, que havien defensat a ultrança aquestes llibertats, ara parlin de democràcia moderada, em fa mal d’orelles”.

Per la seva banda, la portaveu d’ERC, Maria Mercè Roca, ha afirmat que “L’1 d’octubre serà per sempre un símbol de llibertat i de memòria a la nostra ciutat”.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Quant al cupaire Lluc Salellas, s’ha alegrat que “Avui dirimim entre un exercici de dignitat i autoorganització popular i un text que representa la impossibilitat d’avançar, que empara la violència, que empara la impunitat, que es va fer amb el soroll de sabres”, per afegir que “No podem tenir carrers dedicats a textos que avui representen cadenes i opressió a milers de ciutadans i ciutadanes de la ciutat i del país”.