Puigdemont en roda de premsa des de Brussel·les el dia després de les eleccions del 21D
Puigdemont en roda de premsa des de Brussel·les el dia després de les eleccions del 21D
image_pdfimage_print

El president Carles Puigdemont ha afirmat aquest migdia des de Brussel·les estar “disposat a trobar-se a Brussel·les o en qualsevol altre lloc de la Unió Europea que no sigui l’Estat espanyol, amb el president Rajoy” per fer “una reunió sense condicions”, perquè la nova etapa política que comença a partir de les eleccions “ha d’estar presidida per solucions polítiques i no per la repressió penal delirant” dels últims mesos. “Cal una rectificació urgent, el president Rajoy té una oportunitat magnífica de començar a posar-se al costat de les solucions i de deixar de crear més problemes dels que ha creat”, ha dit Carles Puigdemont. I ha denunciat: “ho han intentat tot menys la política”. El president ha fet aquest migdia compareixença pública davant dels mitjans de comunicació al Press Club de Brussel·les, acompanyat dels consellers Puig i Ponsatí i de membres de la candidatura de Junts per Catalunya.

Per al president Carles Puigdemont, el resultat del 21D demostra que “la recepta Rajoy ha fracassat”, perquè “han intentat buscar un aval al 155” i, en canvi, “el 155 ha perdut el plebiscit”. “Han pretès trencar la societat catalana buscant fractura social allà on hi havia una discrepància política profunda, han volgut trencar la normalitat democràtica de les nostres institucions seculars” i, en canvi, ha dit el president, “l’independentisme ha guanyat en unes eleccions fetes sota les seves regles i garanties” amb més d’un 80 per cent de participació. “No hem parat de superar vots en aquest plebiscit permanent sobre la independència de Catalunya, tenim el mandat de l’1-O que ara té la ratificació del 21D” i per això, ha insistit Carles Puigdemont, “ens hem guanyat com a mínim el dret a ser escoltats”. “La política no es pot fer sense diàleg”, ha remarcat.

Amb els resultats electorals a la mà, el president Puigdemont ha deixat clar que “el govern Rajoy hauria de repatriar tots els policies que hi ha desplegats a Catalunya i retirar els homes de negre que frenen decisions de manera il·legítima en nom d’un govern ocupat”. “Ve el temps de la restitució i de la reparació del dany infligit”, ha insistit.

Publicitat
Publicitat

Finalment, el president ha instat el govern espanyol a respectar el resultat de les eleccions. “La voluntat de la majoria és que retorni el Govern i això s’ha de respectar per una qüestió de compromís democràtic”, ha insistit. I ha reblat: “si el govern espanyol respecta la democràcia, demà mateix puc tornar”.