image_pdfimage_print

El pròxim 27 de novembre la FOCIR celebrarà el seu Onzè Esmorzar Internacional “La diplomàcia cultural: una eina de projecció internacional”. Per l’ocasió, es comptarà amb la presència de l’exconseller de Cultura, el Sr. Ferran Mascarell.

La reflexió serà a l’entorn de com la cultura política de les jerarquies verticals està configurant un tap en l’evolució del concepte de diplomàcia pública i governança, i com al nostre país des del terreny de la cultura s’avança cap a un model amb ànima inclusiva, horitzontal i meritocràcia.

Una evolució que, tot i que s’ha produït en moments d’incertesa, tensió i distorsió polítiques, és capaç de generar espais de construcció de confiança i afectes  entre diferents actors culturals, polítics, diplomàtics, periodístics, acadèmics o feministes.

Publicitat
Publicitat

Mascarell explicarà com, malgrat els recursos escassos i insuficients, es pot avançar en la construcció d’un nou model que superi les imposicions i els límits dels actors tradicionals que veuen fràgil la seva hegemonia social, cultural i política.

La cultura és una eina cada cop més rellevant de les noves maneres d’entendre la nova -soft- diplomàcia pública  per repensar els nous models d’institucions, d’estats, de nacions i de la governança. Ara son aquests nous models i actors els cridats a rellevar els vells ministeris, d’edificis opulents i burocratitzats.

L’acte, que tindrà lloc a la Sala Puig i Cadafalch de l‘Institut d’Estudis Catalans, s’iniciarà a les 9:00 del matí fins a les 10:30h aprox.

Inscripcions enviant un correu-e a: secretaria@focir.cat