image_pdfimage_print

La caixa de solidaritat, concebuda per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural per ajudar a respondre les represàlies de l’Estat contra el patrimoni dels nostres representants, probablement superarà avui els dos milions d’euros en donacions.

Aquesta xifra s’assolirà avui, dilluns, enmig de la polèmica per l’exigència de 5.251.948 euros del Tribunal de Comptes a l’expresident Artur Mas per la consulta del 9N en 15 dies. Si no ho fa, el tribunal li embargaria els comptes i el patrimoni. També reclama a l’exconsellera d’Ensenyament Irene Rigau 3 milions per la compra del material informàtic utilitzat durant la consulta.

La caixa de solidaritat permet fer front a les represàlies econòmiques que reben persones físiques com a conseqüència d’actuacions emmarcades en el procés cap a la independència per participar d’accions unitàries, cíviques, pacífiques i democràtiques. Aquestes actuacions han de respondre a iniciatives acordades per les entitats i/o partits sobiranistes o bé per seguir el mandat de les urnes i els acords del Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat en favor del procés independentista.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Els responsables d’aquesta caixa de solidaritat són dues persones de l’Assemblea Nacional Catalana i dues d’Òmnium Cultural. A més, té com a auditors externs i independents els 3 expresidents del Parlament: Joan Rigol, Ernest Benach, i Núria de Gispert.

La creació d’aquesta caixa de resistència és un gest potent de solidaritat, transversalitat i unitat de l’independentisme. Llança també un missatge internacional i crea un problema a l’Estat en la mesura que la seva capacitat de coerció queda disminuïda.