image_pdfimage_print

Una cinquantena d’activistes van reivindicar i celebrar, dimecres, el Dia de l’Alliberament Fiscal en una concentració convocada a la Plaça Letamendi de Barcelona, davant l’Agència Tributària.

El Dia de l’Alliberament Fiscal és una idea inspirada en els Estats Units i correspon a la data en què els contribuents catalans deixen de destinar els seu salari a pagar impostos.

Segons dades de l’Institut Civismo, un treballador mitjà a Catalunya dedica un total de 185 dies de l’any a complir amb les seves obligacions tributàries, sumant cotitzacions socials, IRPF, IVA, impostos especials i altres gravàmens.

Publicitat
Publicitat

La concentració, encapçalada pel Col·lectiu Catalans Lliures, reclamava un marc tributari més transparent i menys confiscatori, amb una rebaixa de l’esforç fiscal a les famílies i empreses catalanes i una simplificació de la regulació fiscal per a PIMES i autònoms. Segons el col·lectiu, “cal fugir de l’infern fiscal espanyol però no per crear-ne un altre d’equivalent, sinó per establir un sistema impositiu que no penalitzi el treball, l’estalvi, la iniciativa privada i la generació de riquesa”.

La campanya comptava amb el suport d’altres entitats i partits polítics, entre els quals es troben el Centre Català de Negocis, Llibergència, Demòcrates de Catalunya, Solidaritat Catalana per la Independència, Partit Llibertari, Petrolis Independents, Students for Liberty i Unión de Contribuyentes.

El Col·lectiu Catalans Lliures, el think tank liberal sobiranista, que treballa intensament per promoure un model de país construït sobre els principis dels drets civils, l’economia de lliure mercat i les institucions inclusives.

Fa pocs mesos va presentar la campanya Liberals Pel Sí en un acte al Centre Cívic Urgell davant dos centenars de persones, amb un gruix destacat de figures rellevants del món de la política, la cultura i l’empresa.