Kilian Jornet. Font: Summits of my life
Kilian Jornet. Font: Summits of my life
image_pdfimage_print

Kilian Jornet va tornar a coronar ahir, 27 de maig, la muntanya més alta del món per segona vegada en una mateixa setmana sense oxigen, ni cordes fixes i ho va fer d’una sola tirada.

Amb aquesta ascensió Jornet repeteix cim al sostre del món cinc dies després d’haver-hi pujat per primera vegada, en declaracions difoses en el seu compte de Twitter i blog Summits of my life, explica “estic molt emocionat d’haver pogut fer cim altra vegada! Avui m’he trobat bé tot i que feia molt vent i m’ha costat força avançar. Fer dues vegades cim a l’Everest en una setmana i sense oxigen crec que estableix una nova línia de possibilitats en alpinisme i estic molt content d’haver-ho pogut dur a terme”.

Aquesta vegada va sortir a les 2 del matí des de l’Advanced Base Camp, situat a 6.400 m. Des d’allà es va dirigir cap al cim passant pels tres camps d’alçada on normalment s’aturen els alpinistes que volen escalar la muntanya més alta del món i que triguen una mitjana de quatre dies.

Publicitat

L’ascens al cim ha sigut lent però progressiu. El vent ha estat el principal obstacle que Jornet ha hagut de superar, en un dia molt ventós a l’Himalàia. Les condicions metereològiques han millorat durant la nit i per la part final del repte tornava al Camp Base Avançat 28h30 hores després de sortir-ne. A diferència de la proesa de fa cinc dies en la qual va sortir del Camp Base de l’Everest, l’antic monestir de Rongbuk a 5.100m, i 26h després coronava el cim.