Kilian Jornet. Font: Summits of my life
Kilian Jornet. Font: Summits of my life

Kilian Jornet va tornar a coronar ahir, 27 de maig, la muntanya més alta del món per segona vegada en una mateixa setmana sense oxigen, ni cordes fixes i ho va fer d’una sola tirada.

Amb aquesta ascensió Jornet repeteix cim al sostre del món cinc dies després d’haver-hi pujat per primera vegada, en declaracions difoses en el seu compte de Twitter i blog Summits of my life, explica “estic molt emocionat d’haver pogut fer cim altra vegada! Avui m’he trobat bé tot i que feia molt vent i m’ha costat força avançar. Fer dues vegades cim a l’Everest en una setmana i sense oxigen crec que estableix una nova línia de possibilitats en alpinisme i estic molt content d’haver-ho pogut dur a terme”.

Aquesta vegada va sortir a les 2 del matí des de l’Advanced Base Camp, situat a 6.400 m. Des d’allà es va dirigir cap al cim passant pels tres camps d’alçada on normalment s’aturen els alpinistes que volen escalar la muntanya més alta del món i que triguen una mitjana de quatre dies.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

L’ascens al cim ha sigut lent però progressiu. El vent ha estat el principal obstacle que Jornet ha hagut de superar, en un dia molt ventós a l’Himalàia. Les condicions metereològiques han millorat durant la nit i per la part final del repte tornava al Camp Base Avançat 28h30 hores després de sortir-ne. A diferència de la proesa de fa cinc dies en la qual va sortir del Camp Base de l’Everest, l’antic monestir de Rongbuk a 5.100m, i 26h després coronava el cim.