image_pdfimage_print

Són vàries les accions i reivindicacions que realitza la Plataforma Defensem el Tren de l’Empordà per tal de fer palesa la necessitat de la millora del tren convencional, de les estacions i de les interconnexions entre Portbou i Cervera de la Marenda.

En la seva darrera nota de premsa, reclamen major suport dels consistoris de l’Alt Empordà al tren convencional, destacant el quin reben de l’alcalde de Perpinyà, futures reunions amb representants de la Regió d’Occitània i la moció aprovada per unanimitat de tots els grups, a principis d’abril a l’Ajuntament de Llançà.

La Plataforma Defensem el Tren de l’Empordà se centra en tres peticions concretes per tal de millorar, segons el seu parer, el servei del tren convencional a la zona. La primera proposta, a semblança de com fa la SNCF en la regió, seria que els trens existents paressin a totes les estacions. En segon lloc, caldria més coordinació d’horaris i intermodalitat entre el tren convencional i les línies d’autobusos.

Publicitat

La tercera petició reclama una reducció de preus, tenint present que actualment el bitllet més barat té un cost de 2 € quan a la Catalunya Nord el bitllet més econòmic té un cost d’1,20 €. Des de la Plataforma creuen que s’hauria de fixar el preu d’1 € per a aquells consumidors que l’adquireixen a través d’Internet, així com promocionar l’ús d’abonaments i tarifes reduïdes.