Foto dels assistents a la trobada de l'AECAT a Terres de l'Ebre al Castell de Miravet | AMI
Foto dels assistents a la trobada de l'AECAT a Terres de l'Ebre al Castell de Miravet | AMI
image_pdfimage_print

L’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT) s’ha presentat aquest dimarts, 31 de gener, al Castell de Miravet en un acte que ha comptat amb la participació de 120 electes de les Terres de l’Ebre. En total, però, són 200 els càrrecs d’aquesta demarcació s’han inscrit fins ara al registre de l’AECAT. Hores d’ara, el Baix Ebre (51,3%) és la comarca del país amb el percentatge més alt d’inscrits del global de Catalunya. En aquesta demarcació, el segueixen la Ribera d’Ebre (45,8%), el Montsià (31,6%) i la Terra Alta (27,08%). En l’acte de presentació, amb presència de representants de diferents partits polítics, la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha destacat que l’AECAT tindrà forma «des de la diversitat política» si «en algun moment falla el Full de Ruta establert cap al referèndum». L’AMI és l’entitat impulsora de l’AECAT.

La diputada al Parlament i tinent d’alcalde de Tortosa, Meritxell Roigé (PDeCAT), ha assegurat que els electes tenen la voluntat «de deixar-se la pell pel referèndum» i ha insistit que tots, especialment els regidors, saben que això requereix treball i determinació amb el desig de fer un nou estat «des de baix». L’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat (ERC), ha destacat que el debat «social i ciutadà» que està generant el procés independentista ha de ser «la base de la futura Constitució Catalana». Per la seva banda, el regidor de Tortosa Paco Vallespí (Movem Tortosa/ICV/Podem) ha demanat treballar per eixamplar la base social de l’independentisme. «Si ho fem bé, ho tenim a tocar», ha dit l’electe tortosí.

En l’acte també hi ha intervingut la presidenta de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de la Serra d’Almos, Lourdes Pena (FIC), que ha reclamat, des del suport a la independència, que la singularitat de les EMD estigui reconeguda en un futur estat. La regidora d’Amposta Rosita Pertegaz (Demòcrates) ha reivindicat el referèndum com «el mediador» per resoldre el conflicte Catalunya-Espanya; i el regidor de Rasquera Josep González (SI) ha assegurat que «cal que tothom empenyi cap al sí» en el referèndum en aquest «tram final» del procés. Entre el públic, ha participat en l’acte l’alcalde de Camarles, Ramón Brull (PSC), un dels electes d’aquesta formació que ja s’ha inscrit a l’AECAT.

Publicitat
Publicitat