image_pdfimage_print

L’ofensiva espanyolista per la crida feta per l’ANC i Òmnium d’Osona, d’assistir a la cavalcada de Reis amb fanalets i estelades, demostra clarament l’estat anímic alterat i la por que tenen davant la mobilització independentista. Cal tenir en compte que la d’enguany no era la primera vegada que es feia l’esmentada crida. De fet, ja fa quatre anys que es convocava els assistents a l’esdeveniment a portar-los. Passa, però, que aquest cop, la cavalcada vigatana es transmetrà en directe per TV3, i això ja són paraules majors. Ens trobem, doncs, davant una nova mostra d’obsessió contra el canal públic de l’espanyolisme militant, que el vol controlar de totes totes. En aquest sentit, cal recordar que ara fa uns pocs dies, la cap de l’Oposició al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, en una entrevista precisament a TV3, exigia que s’hi fessin programes en llengua espanyola. Per altra banda, estudis recents han constatat el percentatge de tertulians unionistes als programes de debat polític, tant a TV3 com al 324, se situa al voltant del 40%, fet que contrasta amb la pràctica inexistència de tertulians independentistes en les cadenes espanyoles, tant públiques com privades.

Els habituals es posen les botes

La reacció dels mitjans espanyolistes, popularment coneguts com la Brunete Mediática, no s´ha fet esperar. Capçaleres com El Mundo, La Razón, ABC, El Pais, així com els canals televisius, les ràdios i els diaris digitals espanyolistes, no han deixat passar l’ocasió per carregar contra la convocatòria de les organitzacions patriòtiques catalanes. Lògicament, la seva línia argumental ha anat en el sentit de fomentar la divisió de la societat civil, d’instrumentalitzar les criatures, de manipular-les, etc.

Publicitat
Publicitat

La rèplica des dels sectors independentistes ha consistit bàsicament en omplir les xarxes socials de mil-i-una fotos de nens espanyols vestits de guàrdies civils, legionaris, policies, militars, fent la salutació feixista, inundats de banderes espanyoles, moltes d’elles feixistes, o bé sent instruïts en l’ús d’armes.

A nivell polític, tant el PP, com C’s, com fins i tot UPyD, han anunciat iniciatives parlamentàries, no només a Catalunya, sinó fins i tot també a Brussel.les.

TV3 mantindrà la retransmissió

Les pressions dels partits espanyolistes van en el sentit d’anul·lar la retransmissió per part de TV3. Això no obstant, els responsables de la cadena ja han anunciat que la decisió estava presa des del mes de novembre, i que no pensen fer-se enrere.