Carles Puigdemont durant la seva intervenció al Parlament
Carles Puigdemont durant la seva intervenció al Parlament
image_pdfimage_print

El Parlament de Catalunya ha estat l’escenari de la renovació de la confiança entre Junts pel Sí i la CUP. Així els deu diputats de la CUP i els seixanta-dos de Junts pel Sí han votat favorablement a la qüestió de confiança a la qual s’ha sotmès el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. En total ha rebut setanta-dos vots a favor i seixanta-tres en contra.

A banda de la crònica de les diverses intervencions, cal esmentar la intervenció de la diputada de la CUP Anna Gabriel, que ha plantejat una pregunta clara i directa per al referèndum sobre la independència que s’hauria de celebrar el 2017: “Vol que Catalunya esdevingui una República independent?”. Les respostes només poden ser dues: sí o no. La CUP, que ha advertit que la via pactada és impossible, ha advertit que no donaran carta blanca al Govern pel que fa al tema dels pressupostos.

Finalment, esmentar que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, aquest matí ha afirmat que el referèndum serà vinculant “sota la legalitat catalana”, d’acord amb la llei de transitorietat que s’aprovarà a final de juliol.

Publicitat
Publicitat