Executiva Nacional del nou partit independentista irlandes Saoradh
image_pdfimage_print

El 24 de setembre es va constituir a Newry, Irlanda del Nord, Saoradh, un nou partit independentista irlandès, que es defineix com a “partit republicà irlandès revolucionari” i té com a objectiu acabar “la revolució que encara està per finalitzar”, referint-se a la reunificació irlandesa. En la mateixa reunió va ser elegida l’executiva nacional del partit i David Jordan, fou escollit primer president. Jordan es va mostrar força crític amb el Sinn Féin, referint-se a aquest parit com “els falsos profetes derrotats i consumits pel mateix sistema al qual diuen oposar-se” i fent palesa la intenció que de no de seguir les passes del Sinn Féin en la política constitucional “La nostra història està plena d’empreses fracassades d’incursions en el nacionalisme constitucional, en la mesura que són absorbides dins del mateix sistema que es vol enderrocar”.

El comunicat continua dient que “Saoradh creu que Irlanda ha de ser governada pel poble irlandès amb la seva pròpia riquesa produïda pels irlandesos i això no pot succeir mentre l’imperialisme britànic reté de manera no democràtica el control d’Irlanda i les particions del nostre país”

Els seus representants afirmen que han creat un partit per representar la classe treballadora i crear una república socialista irlandesa.  El partit compta amb el suport dels presos membres del New Ira (fundat el 2012 a partir de la fusió de Real IRA i del grup antidroga RAAD) a les presons de Maghaberry i Portlaoise.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Saoradh significa alliberament en irlandès.