La plaça del Born (Fotografia Generalitat de Catalunya)
La plaça del Born (Fotografia Generalitat de Catalunya)
image_pdfimage_print

El president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont rebrà al Palau de la Generalitat l’associació cultural La Coronela, que ha protagonitzat una polèmica amb el govern barceloní d’Ada Colau, i situarà el centre de gravetat de la cerimònia institucional de la Diada de l’11 de Setembre a l’esplanada del Born Centre Cultural, centre d’una altra polèmica protagonitzada pel govern de Colau.

El col·lectiu que recrea a “La Coronela”, una històrica milícia encarregada de la defensa de la ciutat de Barcelona el 1714 enfront de les tropes borbòniques, no ha rebut l’autorització del govern municipal per iniciar des de la seu de l’Ajuntament la seva tradicional desfilada amb motiu de la Diada fins al monument a Rafael Casanova. Arran d’aquesta negativa, el president Puigdemont rebrà els membres d’aquesta associació al Palau de la Generalitat, situat davant de la seu de l’Ajuntament, a la plaça Sant Jaume.

Aquest mateix dia, l’acte institucional de la Generalitat amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya tindrà lloc a l’esplanada al costat del Born Centre Cultural, on hi ha les ruïnes de la ciutat destruïda durant l’assalt de les tropes borbòniques al segle XVIII.

Publicitat
Publicitat

Justament aquest espai ha estat objecte de polèmica en els últims dies arran d’una exposició, que s’inaugurarà a inicis d’octubre, que portarà una estàtua de Franco i altres figures relacionades amb el règim franquista. La mostra està impulsada per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu d’obrir un debat públic sobre la “impunitat de la dictadura”.