Els candidats catalans a les eleccions del 26-J, abans del debat a la SER (Fotografia: Cadena SER)
Els candidats catalans a les eleccions del 26-J, abans del debat a la SER (Fotografia: Cadena SER)
image_pdfimage_print

Una comissió en el nou Congrés dedicada específicament a dialogar sobre Catalunya i a buscar la manera de celebrar un referèndum, aquesta és la proposta que el cap de llista de CDC a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, ha anunciat en el primer debat entre els candidats catalans que s’ha celebrat a la Cadena SER. La proposta ha sorprès els presents i els absents, car sembla que s’està suplicant la creació d’una comissió ‘espanyola’ quan el “Full de ruta” mena cap a la independència.

Aquesta iniciativa parlamentària ja la van fer els socialistes fa dos anys però no es va poder impulsar perquè els populars, amb majoria absoluta, no hi van estar d’acord. La resta de partits presents en el debat han apel·lat al diàleg, però d’entrada cap no ha “comprat” la proposta d’Homs, per motius diferents.

Gabriel Rufián (ERC), tot i no aclarir que s’hi va a fer a Madrid, ha reivindicat que els catalans “ja són campions en demanar el referèndum” i que ara és moment de “no demanar permís mai més”.

Publicitat
Publicitat

Meritxell Batet (PSC) ha proposat votar “un acord” perquè el referèndum sobre la independència “no reflecteix l’heterogeneïtat de les idees dels catalans”. En la mateixa línia ha anat En comú Podem, que entén que el futur govern haurà d’afrontar el referèndum català, però creu que la proposta d’Homs no és la via (“els referèndums consisteixen en què la gent pugui votar totes les opcions).

PP i Ciutadans han mantingut que tot diàleg ha d’estar subjecte a la llei, i això és incompatible amb el referèndum català.

A continuació us adjuntem l’àudio del debat:

i el text de la proposta de CDC:

Proposta-Homs-cat