L'Espai Macià després de l'atac espanyolista
L'Espai Macià després de l'atac espanyolista
image_pdfimage_print

Segons informa Som Garrigues, dos homes amb la cara tapada han entrat aquest dimecres 18 de maig a l’Espai Macià de les Borges Blanques, equipament dedicat a la figura del qui fou president de la Generalitat, i han tombat elements de la planta baixa mentre proferien consignes espanyolistes i crits contra Catalunya i l’independentisme.

Els fets han tingut lloc prop de les dues del migdia i el tècnic del centre, que estava sol, s’ha hagut de refugiar al despatx, ja que els assaltants també s’hi han adreçat amb amenaces. L’atac, que ha durat menys de cinc minuts, tenia unes clares motivacions ideològiques i els dos homes, que han fugit a peu per la placeta Ramon Arqués, no s’han emportat res. Mossos d’Esquadra i Policia Local han anat a l’Espai Macià per recollir la denúncia dels fets.

Primera vegada que s’assalta el local

Aquesta és la primera vegada, des de que va ser inaugurat el 2011, que l’Espai Macià rep un atac d’aquestes característiques, a plena llum del dia i entrant directament dins l’edifici. Anteriorment, el desembre del 2013, van aparèixer unes pintades a la placeta de davant amb els lemes “Arriba España” i “Separatistas terroristas” signades per DNJ, les joventuts del grupuscle d’ultradreta Democracia Nacional, que compta amb certa presència a Lleida. En aquella ocasió, també van fer pintades a l’exterior del recinte de l’INS Josep Vallverdú i a la façana de la seu local de CDC.

Publicitat
Publicitat